" Dumnezeu ajuta pe cei fara ajutor | Descopera ADEVARUL

Dragii mei cititori,


Va rog sa ma iertati ca atatia ani v-am hranit cu gunoaie, dandu-va sperante desarte si facandu-va sa credeti ca asa numita stiinta feng shui ar putea aduce o imbunatatire in viata voastra.

Singurul lucru de care aveti nevoie este o restaurare completa a vietii prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Isus Hristos.

Tuesday, February 8, 2011

Dumnezeu ajuta pe cei fara ajutor

Psalmul 63:7

Căci Tu eşti ajutorul meu, şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.
De multe ori oamenii se adreseaza pastorilorcu cereri de genul: "Pastore, te implor roaga-te pentru mine. Nu mai vad nici o cale de iesire din situatia in care ma aflu. Totul este numai din cauza mea. Si nici nu mai stiu daca Dumnezeu ma asculta".

Pastorul Joseph Prince s-a confruntat adeseori cu asemenea cereri. Asa dupa cum spune el, daca stai sa te gandesti, o multime de necazuri si incurcaturi sunt lucrul mainilor noastre. De fapt meritam sa fim pedepsiti in asemenea cazuri si nicidecum sa primim har de la Dumnezeu si indurare nemeritata.

Dar tocmai atunci cand incetam sa incarcam a merita indurarea lui Dumnezeu, vom descoperi ca El este mai mult decat dispus sa ne ajute. Cand incercam din greu sa facem ceva pentru a salva situatia, atunci ne erijam in propriii nostri salvatori. Iar Dumnezeu spune: "Salveaza-te singur pentru ca eu nu pot sa te ajut atunci cand nu ai nevoie de ajutorul meu". Cu alte cuvinte, bazeaza-te 100%, in exclusivitate, pe ajutorul si interventia Sa.

Ei bine, vei spune poate: "Dar n-ai auzit ca Dumnezeu ajuta celor ce se ajuta singuri?"

Contrar acestei raspandite credinte, idea ca Dumnezeu ajuta celor ce se ajuta singuri nu se regaseste nicaieri in Biblie. Dimpotriva: El ajuta pe cei neajutorati si dependenti de El. El ajuta celor care vad in El singura lor scapare, singura lor cale de iesire dintr-o situatie imposibila.

Daca gandesti: "O, eu sunt atat de slab!". Dumnezeu zice: "Asta nu e o problema. Eu sunt taria ta". Daca spui: "Doamne, fata mea este ingrozitor de urata". El spune: "Gloria mea va straluci peste fata ta". Daca zici: "Doamne, eu sunt de fapt problema. Sunt un nimeni". Domnul zice: "Eu o sa te fac sa fii cineva".

Din nefericire multi dintre noi se straduiesc sa se ajute singuri, gandind ca pentru un motiv sau altul nu avem nevoie cu adevarat de Dumnezeu. Dar Dumnezeu spune foarte clar: "Despartiti (fara Mine) de Mine nu puteti face nimic" - Ev.dupa Ioan 15:5. Crezi tu cu adevarat acest lucru? Sau crezi pe undeva ca poti face unele lucruri fara El, ca unele lucruri nu cer interventie divina.

Doar in momentul in care realizezi ca nu poti face mimic de la tine, ca nu ai si nu esti nimic prin tine insuti, abia atunci putem face toate lucrurile in Hristos care ne intareste! (Filipeni 4:13) Abia atunci vom vedea cum ajutorul nemeritat al lui Dumnezeu ne izbaveste de toate necazurile si relele ce s-au abatut asupra noastra.

No comments:

Post a Comment

Sunteti binevenit(a) sa lasati un comentariu.

Declaratia mea de credinta


Eu cred in:

Dumnezeu

Este un singur Dumnezeu vesnic existent in trei persoane: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul (sau Spiritul) Sfant.
Deuteronom 6:4; Ev. dupa Matei 28:19

Isus Hristos

in dumnezeirea Domnului nostru Isus Hristos, nasterea Lui din fecioara, viata Lui fara de pacat, in minunile Sale, in lucrarea Sa preoteasca si moartea Lui pentru ispasirea pacatelor, in invierea Sa in trup, in inaltarea Sa la cer la drepta Tatalui, in revenirea Sa in persoana pe pamant in Glorie si Putere (Ioan 3:16; Faptele apostolilor 1:9-11; Epistola catre romani 1:3-6).

Biblie

Biblia este Cuvantul inspirat, infailibil si plin de autoritate al lui Dumnezeu (II Timotei 3:16).

Pocainta (recunoasterea pacatului si intoarcerea de la pacat catre Dumnezeu)

Singura cale de a fi curatit de pacat este prin pocainta si credinta in sangele pretios al Domnului Hristos.

Rapire

Asteptarea binecuvantata - rapirea Bisericii lui Hristos care urmeaza sa se intample (apocalipsa 20:11-15).

Vindecare

Lucrarea de rascumparare a lui Hristos de pe cruce ne asigura vindecarea de orice boala si suferinta in trup,prin rugaciunea facuta cu credinta (1 Petru 2:24).

Botez

Botezul prin scufundare in apa (Matei 28:19).

Duhul Sfant

Regenerarea lucrata de Duhul Sfant este indispensabila pentru salvarea personala ( Titus 3:5).

Botezul cu Duhul Sfant

Conform cartii Faptele apostolilor 2:4,Duhul Sfant este dat credinciosilor ce il cer.

Sfintenie

Prin sfintirea pe care o lucreaza Duhul Sfant, crestinul este capabil sa traiasca o viata in sfintenie (Galateni 5:16-25).

Familie

Familia este institutia sfanta bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, prin rostirea unei declaratii de credinta. Sustin si promovez cu hotarare valorile familiei conform Efeseni 5:31-33; Efeseni 6:1-4; Evrei 13:4; Matei 19:5; Levitic 18:22; Geneza 2:24.